Kirjojen noutoon ja palautukseen suunniteltu automaatti esittelyssä Kirjastopäivillä 15.-16.6.

Smartbox esittelee täysin uuden ratkaisun kirjojen noutoon ja palautukseen Kirjastopäivillä Hämeenlinnan Verkatehtaalla 15.-16.6. Kirjastoautomaatin avulla asiakkaat voivat noutaa ja palauttaa kirjoja helposti ja nopeasti ilman henkilökunnan läsnäoloa, jopa 24/7. Automaatin avulla kirjasto voi myös laajentaa omaa palvelualuetta, sijoittamalla automaatin esimerkiksi kauppakeskukseen. Lue alta tarkempi kuvaus automaatin käytöstä.

Miten Smartbox kirjastoautomaatti toimii?

Automaatin toimintaperiaate on yksinkertainen niin asiakkaalle kuin työntekijälle. Aluksi asiakas tekee varauksen kirjasta verkossa ja valitsee noudon automaatilta. Työntekijä kerää varatut kirjat ja menee automaatille. Automaatilla työntekijä kirjautuu hallintanäkymään ja valitsee tyhjän lokeron näytöltä. Tämän jälkeen näytölle näppäillään kirjastokortin numero ja laitetaan kirjat lokeroon ja suljetaan lokero. Asiakkaalle lähtee tekstiviesti, jossa on nouto-ohjeet. Seuraavaksi asiakas menee automaatille ja näyttää kirjastokorttia näytön alla olevaan viivakoodinlukijaan ja näppäilee kirjastokortin PIN-koodin, jolloin lokero aukeaa ja kirjat saa noudettua.

Automaatille onnistuu myös kirjojen palautus. Palautus on hyvin yksinkertainen, asiakas menee automaatille ja valitsee näytöltä kohdan “palautus”, jolloin automaatti avaa tyhjän lokeron, jonne kirjan voi palauttaa.

Smartbox kirjastoautomaatilla yhteensopivuus Koha-kirjastojärjestelmän kanssa

Smartbox automaatti on aina mahdollista integroida osaksi kirjaston käytössä olevaa taustajärjestelmää. Olemme jo tehneet yhteensopivuuden suositun kirjastojärjestelmän Kohan kanssa. Tämän myötä automaatti toimii sulavasti osana Kohan järjestelmää.

Nähdään Kirjastopäivillä 15.-16.6.

Kirjastopäivien tarkemman ohjelman näet täältä.

Lisätiedot

Jarmo Limingoja (Esittelemässä messuilla)

040 482 3325

Jarmo.limingoja@smartbox.fi

Sulje lomake Ota yhteyttä

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.