Hoitotarvike -ja apuvälinejakelu

Smartbox noutoautomaatteja hyödynnetään hoitotarvikkeiden ja apuvälineiden jakeluun jo kymmenissä eri kunnissa ympäri Suomea. Noutoautomaattien käytöstä lakisääteisten hoitotarvikkeiden ja/tai apuvälineiden jakeluun on saatu erinomaista palautetta niin kunnilta kuin kuntalaisiltakin.

Esimerkiksi Oulussa viikoittainen palveluaika on saatu kasvatettua roimasti sijoittamalla Smartbox-noutoautomaatti ympäri vuorokauden auki olevaan Oulun Kaupunginsairaalan pääaulaan. 

Käyttökokemukset ovat olleet pelkästään positiivisia: on koettu, että noutoautomaatti hoitotarvikejakeluun tehostaa merkittävästi henkilökunnan työajan käyttöä, kun päivystysluonteisen jakelun sijaan henkilökunta voi täyttää automaatin ennakoivasti silloin kun siihen on parhaiten aikaa, vapauttaen resursseja henkilökohtaiseen palveluun tai muihin tehtäviin. Lisäksi kuntalaisille tarjottu palvelu paranee merkittävästi, kun tuotteiden noutaminen on mahdollista ilman jonottamista jopa 24/7. 

Kuusamossa Smartbox automaattia käytetään hoitotarvikkeiden ja apuvälineiden jakoon

Kuusamon terveyskeskuksessa on ollut käytössä Smartbox automaatti jo lähes neljä vuotta. Kuusamossa yhtä Smartbox noutoautomaattia käytetään sekä hoitotarvikkeiden että apuvälineiden jakoon, minkä mahdollistaa täysin asiakkaan tarpeisiin räätälöitävissä oleva automaatin koko ja lokeromäärä. Erityisesti apuvälineiden jakelussa automaattia hyödynnetään, kun asiakkaalle jaetaan erilaisia apulaitteita. Alla Fysioterapeutti Ville Heikkisen kommentit Kuusamon terveyskeskuksen Smartbox automaatista. Heikkinen toimii Kuusamossa apuvälinelainaamon Smartbox automaatin pääkäyttäjänä.

Automaatin käyttö on helppoa ja nopeaa niin asiakkaalle kuin työntekijälle. Automaatti vapauttaa työntekijöiden aikaa ja asiakkaat ovat tykänneet noutaa apuvälineitä automaatista omien aikataulujen mukaan.

Ville Heikkinen, Kuusamon apuvälinelainaamo
Kuusamon noutoautomaatti hoitotarvikejakeluun. Fysioterapeutti seisoo noutopisteen edessä. Noutopisteessä on useita lokeroita ja se on teipattu valkoiseksi.
Ville Heikkinen vastaa Smartbox automaatin käytöstä Kuusamon terveyskeskuksen apuvälinejakelun osalta.

Voit lukea lisää Kuusamon noutoautomaatin käytöstä Koillissanomien artikkelista täältä.

Esimerkkejä noutoautomaateista hoitotarvikejakeluun

Smartbox-noutoautomaatin ominaisuudet